FAQ

Jungle Formula heeft verschillende insectenwerende producten om effectieve bescherming te bieden tegen muggenbeten. Toch gestoken? Er zijn Jungle Formula Bite & Sting producten voor na een insectenbeet of -steek.

Het assortiment van Jungle Formula is online en bij de drogisterij te koop.

Gebruik Jungle Formula wanneer je naar buiten gaat. Muggen zijn in het bijzonder actief op tropische locaties tussen schemering en de zonsondergang. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing.

Kijk voor de juiste IRF op de verpakking en op onze productpagina of raadpleeg onze consumentenservice.

Gebruik een product uit het Jungle Formula Maximum assortiment met 50% DEET voor reizen naar landen met een risico op door insecten overdraagbare ziektes. Raadpleeg 6-8 weken voor vertrek een arts of reiskliniek en vraag naar de ziekterisico’s, malariamediacatie en/of preventieve vaccinaties. Voor aanvullende informatie over muggen en insecten kan het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvies (LCR) of een tropisch instituut geraadpleegd worden.

Gebruik een product uit het Jungle Formula Maximum assortiment met 50% DEET voor reizen naar landen met een risico op door insecten overdraagbare ziektes, zoals het zikavirus. Raadpleeg 6-8 weken voor vertrek een arts of reiskliniek en vraag naar de ziekterisico’s en preventieve vaccinaties.

Jungle Formule doodt niet, het weert muggen af en houdt ze op afstand.

Je kunt de Jungle Formule Bite & Sting producten in combinatie met andere Jungle Formula producten gebruiken.

Breng zonnebrandcrème altijd eerst aan voordat je het insectenwerend middel op je huid aanbrengt om ervoor te zorgen dat zowel de zonnebrandcrème en als het insectenwerend middel effectief blijven.

DEET is de veelgebruikte verkorte naam voor N,N-Diethyl-m-toluamide of diëthyltoluamide. Het wordt al jaren gebruikt als insectenwerend middel en wordt aanbevolen bij reizen naar landen waar muggen ziektes kunnen overdragen (zoals malaria, dengue, zikakoorts, etc.).

Het Jungle Formula Maximum assortiment bevat 50% DEET en Jungle Formula Strong bevat 20% DEET.

Ontdek het Jungle Formula assortiment

Kies een product met maximaal 30% DEET als u zwanger bent. Dit is het advies in lijn met de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Laat u verder adviseren door een reizigerskliniek of uw arts voordat u op reis gaat naar een land met een risico op door insecten overdraagbare ziektes. 

Geeft u borstvoeding? Smeer of spray geen DEET op en rond uw tepel(hof). Was de handen goed na het aanbrengen van DEET en voor het voeden om te voorkomen dat DEET in contact komt met de mond van uw baby.

Let er goed op dat de spuitnevel niet wordt ingeademd en breng alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte aan.

Raadpleeg een arts voor advies over het beschermen van uw gezin tegen insectenbeten voordat u naar het buitenland gaat. Ons assortiment bevat insectwerende middelen geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en ouder. Lees voor gebruik zorgvuldig de verpakking.

Producten die DEET bevatten kunnen kleding beschadigen. Vermijd direct contact met kleding en spuit alleen op de onbedekte delen van het lichaam (vermijd ook contact met etenswaren, kunststoffen en gelakte oppervlakken).

Vermijd wederom direct contact, omdat DEET schade aan metalen kan veroorzaken.

Sluit de verpakking goed, plaats niet in direct zonlicht en bewaar de verpakking droog.

Alle Jungle Formula producten hebben een vervaldatum die in het product gedrukt is. Controleer altijd de vervaldatum op het product. Indien u bij vragen en/of opmerkingen contact met ons opneemt, vermeld dan altijd het batchnummer.